Schoonmaken zittingen

Of u het nu doet met de spons, een schuur- of een draadborstel: grondig schoonmaken van de bekleding betekent werken! Zeker als u gekozen hebt voor felle kleuren. Vlekken en lang ingedroogd vuil zien er niet uit, maar u kunt de bekleding er weer als nieuw uit laten zien. Dit betekent wel de tijd ervoor nemen en de mouwen opstropen.

Want voordat u met de natte reiniging begint, moet u eerst het loszittend stof met een borstel en de stofzuiger droog verwijderen. Pas als u na het uitkloppen constateert dat het stof voor het grootste deel verwijderd is, kunt u met de natte schoonmaak beginnen. Daarvoor kunt u voor een waterverstuiver kiezen zoals die bij bouw- of supermarkten te huur zijn.

U vult de tank met water, gemengd met een goed schoonmaakmiddel voor het interieur, of u spuit – voor erg vuile bekledingen – het oppervlak direct met het schoonmaakmiddel in, waarna het gelijkmatig met de opzetsproeier besproeid en afgezogen kan worden. Let op: onderdelen van kunststof die per ongeluk besproeid zijn, moeten direct afgedroogd worden.