Schoonmaakmiddelen

Ze zijn onmisbaar als de auto gewassen moet worden: chemische producten voor het schoonmaken en onderhoud van auto’s. De in carwashes gebruikte chemische producten zijn speciaal voor het wassen en onderhouden van auto’s ontwikkeld. Ze zijn onderworpen aan strenge wettelijke voorschriften en controles en moeten milieuvriendelijk, laksparend, niet giftig en biologisch afbreekbaar zijn. Verder mogen ze geen voor water schadelijke materialen bevatten.

Omdat auto’s op verschillende manieren verontreinigd kunnen zijn, moeten bij carwashes ook verschillende soorten schoonmaakmiddelen ingezet worden. Voor aangekoekte insecten zijn er, net als voor remstof op de aluminium velgen, speciale schoonmaakmiddelen. Ook was behoort tot de chemische producten die door autowasbedrijven gebruikt worden.

In tegenstelling tot schoonmaakmiddelen, wordt was uitsluitend voor bescherming van lak en het onderhoud daarvan gebruikt. Was, of het nu hete- of schuimwas is, vormt een beschermende film op de lak. Het zorgt er zo voor dat de lak beter tegen de externe invloeden beschermd is, vermindert de vuilaanhechting en vergemakkelijkt zo de eerstvolgende schoonmaakbeurt.

De verzorgd uitziende glans van de auto is een prettig neveneffect. De chemie van carwashes kan auto’s grondig en milieuvriendelijk verzorgen. Wonderen, echter, doet ze niet. Slechts regelmatige wasbeurten van het voertuig garanderen een bevredigend resultaat.